Voor het maximaal verduurzamen van uw woning of bedrijfspand, is het installeren van solartechniek, waaronder bijvoorbeeld zonnepanelen, een belangrijke investering. Door zelf duurzame energie te genereren en te monitoren d.m.v. solartechniek, investeert u in een groene vorm van energievoorziening die geen CO2 of andere vervuilende stoffen uitstoot. Het is een belangrijke stap naar een nul-op-de-meter woning of bedrijfpand. Daarnaast bespaart u aanzienlijk op kosten van elektriciteitsleveranciers omdat u uw eigen leverancier bent geworden. U bent zo minder afhankelijk van energiebedrijven en van de jaarlijkse prijsstijgingen van elektriciteit.

Het plaatsen van zonnepanelen is zonder twijfel een goede investering, mede doordat de terugverdientijd veel korter is dan de levensduur van de producten. Zelfs zonder subsidies is het aantrekkelijk om te investeren in uw eigen zonnecentrale. Het gemiddelde rendement van uw investering is 8 – 12 %. Mede door de stijgende energieprijs en het toenemende moraal besef van de kwetsbaarheid van het klimaat, is investeren in (eigen) duurzame energie geen eventuele optie meer, maar een doelbewuste keuze.

De Groot Solartechniek helpt u met adviseren en uitvoeren van de installatie van solartechniek, waarbij we ook tekenen voor onderhoud op maat.