Solartechniek

Bij ons Nederlandse weer wordt niet direct gedacht aan het gebruik van zonnepanelen. Dit is echter een verkeerde aanname want voor de werking van zonnepanelen is daglicht voldoende. Dus ook als het bewolkt is, werkt een zonnepaneleninstallatie. De hoeveelheid instralend zonlicht bepaalt een gedeelte van de opbrengst van de energie, maar er zijn ook nog andere factoren zoals windrichting, hellingshoek en temperatuur die het rendement bepalen. Om u een beeld te geven: aan de Franse Rivièra, waar veel minder bewolking is, en een gemiddelde hogere temperatuur levert de zon maar slechts 1,25 keer zoveel energie als in Nederland.

Met zonnepanelen bespaart u direct geld op uw energierekening. De zonne-energie die u zelf produceert hoeft u niet in te kopen. Dit maakt u minder afhankelijk van energiebedrijven en van de jaarlijkse prijsstijgingen van elektriciteit. Het is zonder twijfel een goede investering, mede doordat de terugverdientijd veel korter is dan de levensduur van de producten. Zelfs zonder subsidies is het aantrekkelijk om te investeren in uw eigen zonnecentrale. Het gemiddelde rendement van uw investering is 8 – 12 %. Mede doordat de energieprijs de afgelopen 10 jaar gemiddeld met 7% per jaar is gestegen en het er naar uit ziet dat deze stijgende lijn de komende jaren zal worden voortgezet.

Door het gebruik van zonnepanelen levert u persoonlijk een bijdrage aan een vermindering van de CO2-uitstoot, een besparing op het verbruik van fossiele brandstoffen en een grotere onafhankelijkheid van energiecentrales. Daarnaast is er reeds meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van zonne-energie. Het is een schone energiebron die geen maatschappelijke nadelen heeft, zoals veel andere duurzame bronnen. Zonnepanelen zijn dus een duurzame investering. Met de aanschaf van zonnepanelen levert u zelf een positieve bijdrage aan het milieu.

 

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mail*
Opmerking